Stefanel isi invata verisoara de 4 ani sa faca sport si sa manance sanatos

Stefanel este un baietel blond, de sase ani, cu un echipament sportiv de culoare albastra, perfect asortat cu ochisorii sai. Cand a venit la Centrul NutriFitness era lent, ii era teama sa se suie pe obiectele mai inalte si nu reusea sa faca exercitii simple de gimnastica. Dupa numai doua luni de sport NutriFtiness, Stefanel s-a dezvoltat motric excelent, si-a invins teama de inaltime si este foarte atent la ceea ce manaca.

Dulciurile nu mai au loc la noi in casa

Stefanel participa la orele de educatie nutritionala.  A devenit foarte atent cu ceea ce manaca si la cantitatile pe care la manaca.

« Dulciurile nu mai au loc la noi in casa. Avem un borcan cu ciocolata care a si expirat in dulap pentru ca nu ne-am atins de el. Acum mancam piersici, mere, fructe. Mergem foarte rar la patiserie, desi placintele sunt punctul nostru slab… Am fost la Mall la un film si nu a vrut nici suc, nici Mac, nici popcorn. Eu sunt foarte incantata ca nu mai mancam dulciuri si fast-food », ne marturiseste doamna Teodora, mamica lui Stefan.

Intr-o zi, la sala, Stefanel i-a spus instructorului sau de sport Lacramioara: « Bunica a facut o prajitura si eu am mancat doua bucati in loc de una. Felul in care a spus-o … se simtea vinovat pentru ca a mancat mai multe dulciuri decat stia ca ar trebui. »

Stefan constientizeaza ca trebuie sa aplice ceea ce invata la orele de educatie nutritionala si este foarte constiincios in acest sens.  « Si ce este important este ca o invata si pe verisoara lui de 4 ani sa faca exercitii si ce sa manance ».

Mai agil, mai iute si flexibil

De cand face sport la Centrul NutriFitness, Stefanel s-a mai subtiat si este mai agil, mai iute in miscare si mai flexibil.

«Se joaca mai mult, alearga mai mult, face exercitii acasa. Imi arata mie cum se incalzeste, incepand de la gat pana la glezene, cu exercitiile invatate de la doamna Lacramioara ».

Astazi i-am spus sa tragem chiulul fiindca eram foarte obosita, doream sa ma odihnesc si  i-am propus sa stam acasa sa dormim. Mi-a spus : « Nu. Hai sa mergem la sala. »

Instructorii sportivi NUtriFitness mi-au spus ca Stefanel este un copil constiincios, care face toate exercitiile. Munceste si rezultatele se vad.

“Mami mi-a zis ca am slabit. Imi place sa ma dau pe funie si jocul acela cu paianjenul care ne fugareste. Imi plac exercitiile. Unele sunt grele, » aflu ce-i place mai mult la Centru lui Stefanel, in timp ce el face concentrat un exercitiu de gimnastica.

Stefanel si-a invins frica de inaltime

« Lui Stefanel ii era frica sa se urce pe barne, spunea ca ii e frica de inaltime.  Dupa cateva sedinte de sport, a urcat si pe peretele inclinat pana sus si a primit niste jucarii Kinder, pentru curaj ».

Mandru ca a reusit sa isi infranga teama de inaltime, Stefanel i-a povestit mamei acasa cum a reusit sa urce pana sus pe ambii pereti de catarare din sala. Pinguinul si broscuta, plus cele doua masinute primite cadou pentru curaj nu au facut decat sa-i sporeasca bucuria si sa-i creasca increderea in fortele propri.

 

related posts

Author post

nutri 16 august 2016

view all post by