SCOALA DE VARA „HAPPY SUMMER”, PE PLACUL COPIILOR

Scoala de vara “Happy Summer”  a ajuns la final. Copiii care au participat pe perioada verii la cursurile acesteia, au facut sport zilnic, sunt plini de energie si au un tonus excelent pentru inceperea noului an scolar. Cunostintele lor de limba engleza s-au imbunatatit considerabil, in timp ce orele de dezvoltare personala i-au ajutat sa isi inteleaga mai bine sentimentele si sa aiba mai multa incredere in sine.

Copii de varste diferite au ales sa-si petreaca  jumatate din zi la Centrul NutriFitness, in cadrul scolii de vara „Happy Summer”. Acestia au alternat pe perioada celor patru ore petrecute la sala, sportul, cu limba engleza si  dezvoltarea personala.

La orele de limba engleza, s-a lucrat pe doua nivele de studiu, folosind metode de predare atractive, jocuri, cantece, exercitii  diverse. Copiii si-au dezvoltat vocabularul, au studiat gramatica limbii engleze si au fost evaluati fara sa se simta la scoala… De asemenea, s-au facut mereu recapitulari astfel incat cunostintele noi dobandite sa se fixeze.

DSC_0148-1 sc vac

Orele de dezvoltare personala au cuprins mai multe module : corpul uman, nutritie si sanatate, informatii de prim ajutor, lectii de supravietuire in caz de incendiu si cutremur si intelegerea sentimentelor umane si gestiunea lor.

Micutii au definit prin povestile citite, ce inseamna sentimente precum bucurie, tristete, furie, invidie, dispret. Etc… si au invatat sa evite sentimentele care le fac rau, transformandu-le in trairi placute, care aduc fericire.

« E prima data cand vin la o scoala de vara si mi-a placut mult. Am vorbit despre sentimente si am aflat lucruri noi. E important sa nu fi invidios. Eu am fost invidios pe un prieten care avea un zmeu, fiindca el avea si eu nu. Dar acum am inteles ca nu e bine sa fi invidios », ne-a spus Denis, 6 ani si 8 luni,  ce a retinut el de la orele de dezvoltare personala.

Toti copiii au facut sport cu instructorii NutriFitness. Gimanstica, trasee Railyard, « iDANCE2 », jocuri sportive, stafete, multa distractie.

DSC_0151-1 sc vac

Dragos, unul dintre participant, ne marturiseste: “Imi plac cel mai mult traseele pe Railyard sic and ma dau pe sfoara”. Stefan insa prefera jocurile sportive si v-ati-ascunsa. Raisa adora sa alerge si de aceea e mereu incantata sa participe la stafete. Denis e mare fan al jocului « lupta cu mingii pe saltele» si nu se poate descprinde de exergame-ul « i Dance2 », in timp ce  Darius, de 10 ani, e captivat de « prinsa pe Railyard », fiindca e mai dificil si necesita concentrare in joc.

Indiferent de preferintele lor distincte pentru activitatile incluse in scoala de vara, toti copiii au fost fericiti pentru ca si-au facut prieteni noi, au socializat si s-au jucat jocuri pe care nu aveau prilejul sa le joace impreuna cu anturajul lor obisnuit. Scoala de vara a fost perceputa de participanti ca o perioada placuta din zi, in care s-au distrat si au facut miscare, nicidecum ca un spatiu in care au venit « sa invete ».

 

related posts

Author post

nutri 26 august 2016

view all post by