Carte de nutritie

Carte de nutritie
Carte de nutritive utila parintilor cu copii supraponderali si nu numai

Lansare de carte Joi 26 Ianuarie 2016 la
Scoala Petre Ispirescu din Constanta

Cartea „Secretul lui Radu” – carte de sanatate si nutritie pentru adolescenti si copii – cuprinde povesti si poezii prin care se transmit informatii de baza despre nutritie, intr-un mod placut copiilor. Autorul, Roxana Trupina, a observat lucrand cu copiii la Centrul de Nutritie si Fitness NUTRIFITNESS din Constanta, ca acestia constientizeaza importanta alimentatiei sanatoase mai usor atunci cand informatia ajunge la ei sub forma de poveste si joc.

Educatia nutritionala se preda in alte tari inca de la gradinita, copiii reusind sa inteleaga principiile alimentatiei sanatoase si sustinuti de familie, sa le si aplice. Rolul parintilor este esential in dezvoltarea copilului, iar cartea este un mijloc educational care ajuta parintii sa se faca mai usor intelesi, atunci cand vor sa le ofere un meniu sanatos copiilor.

Cartea cuprinde povești despre legume, fructe, cum ne ajută ele. Povestea « Taramul alimentelor », prezinta ce este bine sa mancăm în fiecare zi, purtand cititorul intr-o lume de poveste : in Tara Proteinelor, Tara Fructelor si a Legumelor, Tara Lactatelor si Tara Cerealelor. Povestea Ioanei ne arată că suntem diferiti, ne ajuta sa ne acceptăm tipul constituțional, și ne învața ce sa mancam și ce sa facem daca suntem mai robuști. Povestea lui Radu, ne arata de ce ne îngrașam așa de repede și ce să mâncăm pentru a fi sănătoși. Poezia « Taraba Fructelor si a Legumelor» ne invata cum ne ajuta fructele si legumele sa fim mai sanatosi. Cartea cuprinde si sfaturi de nutritie, o descriere a macronutrientilor : proteine, carbohidrati, grasimi si in ce alimente se gasesc. De asemenea, exista un plan de actiune care vine in ajutorul parintilor cu copii supraponderali. Cativa pasi pe care ii pot face pentru a ajuta si motiva copilul sa adopte un meniu sanatos.

Cadou, primiti fișa de monitorizare : Planificare sănătoasa a meselor. In fiecare zi trebuie sa mancam alimente din cele 5 grupe : cereale, proteine, legume, fructe, lactate și sa facem mișcare. Copilul dumneavoastră are posibilitatea de a colora în fiecare zi din saptamana, bulina fiecărei grupe de alimente aratand astfel ca a mancat macar un aliment din grupa respectivă. La finalul săptamanii, daca a colorat mai mult de 30 de cerculețe, poate primi o ciocolată sau alt desert. Nu trebuie acum, sa nu mai mancam deloc dulciuri. Dar, sa ne învatam sa mancam o cantitate mai mica. Atata vreme cat corpul primeste o cantitate mare de alimente sanatoase, el poate accepta si o cantitate mica de alimente mai putin sanatoase.

Cartea o puteti gasi la CentrulNutriFitness, str. Olteniei nr. 31-33A, Constanta.

Telefon : 0744910249.

Pret : 40 Ron.

In cazul in care doriti mai multe exemplare, se pot trimite si prin posta. Faceti va rugam comanda la aceelasi numar de telefon.

Despre autor

Roxana Trupina este fondatorul Centrului de Nutritie si Fitness pentru copii si adolescenti „NutriFitness” din Constanta, profesor si specialist in nutritie, cu specializari in pedagogie, sociologie si asistenta sociala, fitness pentru copii si managementul serviciilor sociale si de sanatate. Experienta de peste 10 ani in crearea, dezvoltarea, implementarea si raportarea de programe umanitare pentru copiii si parintii din Romania, a ajutat-o sa conceapa programul inovativ – Educatie nutritionala si fitness pentru copii.