Jurnalul Dariei. „Cum a reusit sportul sa ma transforme pe mine”

„Am 9 ani si vin la Centrul NutriFitness pentru copii, dinainte de a se deschide oficial.

Eram la City si am dansat pe I Dance2 si mi-a intrebat tata daca vreau sa fac si eu I DANCE. Am primit 2 sedinte gratuite si am venit prima data de proba la Centru, mi-a placut si am ramas.

Sunt pe programul de sport si de nutritie. Mi-a scazut masa de grasime si ma simt mult mai in forma.

Eu stateam numai in casa. Cand cineva ma chema afara sa ma joc cu zapada ii spuneam ca nu vreau. Cand ma chemau prietenele sa ne plimbam, le refuzam. Acum sunt mult mai activa. Merg cu bicicleta, cu rolele, fac miscare. Aveam bicicleta dar nu mergeam deloc cu ea, aveam role si zaceau aruncate pe sub pat.

Mama ma ruga mereu sa ies din casa, sa ma joc cu copiii. Nu imi placea sa ma misc. Inainte ma certa sa ies afara, acum ma cearta sa intru in casa !

La scoala, abia astept sa fie pauza si sa ne jucam cu o minge. Intr-o zi, la o campanie de colectare de baterii , ne-au premiat cu mingii si palete si ne-am jucat toata ziua.

In urma cu ceva luni, inainte de a veni la Centrul NutriFitness, stateam doar in banca. Imi era rusine sa vorbesc cu colegii, sa ma joc cu ei. Acum ma integrez si cred ca am dobandit acest curaj prin sport. Cand am venit la Centru nu vorbeam cu nimeni, stateam doar in fund pe Railyard. Acum ma joc si vorbesc cu toti.

Am prins forta in maini si in picioare. Nu puteam sa ma tin de funie, de nimic, imi cadeau mainile, iar picioarele imi erau tare slabe fiindca oboseam dupa cateva sute de metri. Am mers pe jos 3 km, de la Aqua Magic pana la Casino si nu am obosit.

Pe partea de alimentatie, ma mir si eu cum m-am schimbat. Nu mancam deloc fructe. Acum mananc tone de nectarine si ananas rece, preferatul meu. Nu mancam nici legume. Acum mananc usturoi cu peste, cu pui. Nu puteam sa-l vad in ochi, sa-l miros si acum, abia astept sa mananc mujdei. Paine  mananc mai putina si doar cu seminte. Doua, trei felii pe zi. Dulciuri nu mai mananc. O bombonica pe zi. Foarte rar patiserie. Sucuri beau doar de mere si portocale. Nutural.

Daca vrei, poti sa te schimbi in bine, sa invingi timiditatea prin sport, alaturi de alti copii, la Centrul Nutrifitness.

Centrul Nutrifitness a schimbat pentru mine multe lucruri in bine”.

 

related posts

Author post

nutri 7 septembrie 2016

view all post by