Horia alearga impreuna cu prietenii fara sa-si piarda rasuflarea

Horia vrea sa slabeasca, sa fie sanatos si sa se poata juca impreuna cu prietenii sai afara, fara sa i se taie respiratia cand alearga. Vine la Centrul NutriFitness de trei ori pe saptamana si participa la programele de sport si nutritie.

Sportul ii place si este din ce in ce mai activ la sala, insa cu mancarea e mai dificil… Horia are 10 ani si este gurmand, apreciind mancarurile gustoase.

Mai putine sucuri si dulciuri

Dupa multiple sedinte de educatie nutritionala a reusit sa faca un pas important : sa mai reduca din cantitatea de dulciuri si sucuri pe care le consuma in mod frecvent.

« Mananc  dulciuri, ciocolata, guma, biscuiti… Stiu ca ar trebui sa renunt la ele dar nu prea pot. Am mai redus din cantitate. Mananc multe banane si mere. Iar sucuri acidulate beau mai putine. Inainte consumam sucuri acidulate aproape in fiecare zi, cel putin o sticla de 1/2l. Cand mananc acasa, mananc fara paine si am taiat de pe lista cartofii prajiti ».

„Pot sa fac miscare 30 de minute fara sa gafai”

In ceea ce priveste sportul, Horia este incantat de programul de la Centru, la care participa impreuna cu alti copii. Cel mai interesant i se pare circuitul RailYard, pe care-l parcurge cu mare placere, cu toate ca uneori exercitiile sunt dificile si te fac sa transpiri.

De cand face sport la Centrul Nutrifitness, Horia a dobandit rezistenta  si poate sa faca miscara sustinuta pentru un timp mai indelungat. Copilul resimtea foarte puternic imposibilitatea de a alerga impreuna cu prietenii sai, la joaca.

« Cand ma jucam cu alti prieteni si alergam, eu oboseam foarte repede. Transpiram rapid si imi batea inima foarte tare. Dupa 10 minute eram gata. Acum, cand ma joc cu baietii e mai bine. Pot face efort continuu cam 30 de minute ».

related posts

Author post

nutri 14 septembrie 2016

view all post by