DIANA SI ROCHITA PREFERATA

Diana este o fetita de 5 ani si jumatate, draguta foc, care vine la Centrul de Nutritie si Fitness pentru Copii si Adolescenti NutriFitness ca sa faca sport. Prin miscare si renuntarea la obiceiurile alimentare gresite, Diana a inceput sa piarda din greutate si a reusit, cu mare bucurie, sa imbrace rochita preferata.

Bye, bye dulciuri

Ca multi alti copii, Diana manca zilnic prajiturele « de la magazin » si nu una, ci sase, sapte… Pofta de dulce se alimenta zilnic cu « prostioare » de tot felul.

De cand a aflat ce si cum trebuie sa manance, la orele de nutritie de la Centrul NutriFitness,  Diana si-a schimbat obiceiurile alimentare si si-a educat preferintele culinare, incepand sa manance fructe si ciorbita, pe care le respingea inainte.

Micul dejun e sfant

Diana nu manca nimic dimineata. Nu manca nimic nici la gradinita, iar cand venea acasa, la ora 12, manca de rupea. Este unul dintre motivele pentru care a inceput sa ia in greutate.

« Painea alba era nelipsita din meniu si o consuma cu mare pofta. Am scos-o de tot si acum Diana mananca doar cateva feliute de paine integrala. A spus la revedere chipsurilor si altor dulciuri pe care le rontaia toata ziua. Si de la sucurile naturale si-a luat ramas bun fiindca le consuma in exces, fiind « mancarea preferata » si a invatat sa manance fructele in loc sa le bea.  Si cel mai important, serveste micul dejun cu regularitate si se bucura cand vede dimineata in farfurie, ousor fiert si bacon, » ne-a informat bunica Dianei.

Ce conteaza transpiratia cand faci sport cu bucurie ?

Miscarea pe care o face in cadrul programului de la Centrul  NutriFitness o ajuta sa slabeasca si sa fie sanatoasa. Dianei ii place sa faca sport si nu se se plange ca e greu si munceste mult. Ne spune doar : « transpir mult cand fac exercitii ».

Parintii si bunica sunt foarte incantati ca fetitei ii place la Centrul NutriFitness fiindca Diana le declinase cateva oferte de a face sport. « La balet nu a vrut, la gradinita, la dansuri moderne, nu a vrut. Ne spunea mereu « nu mamaie, ca sunt mica ». Asta era scuza ei… Aici i-a placut de la inceput. », zambeste bunica.

Diana este fericita ca rochita preferata, in dungi, care zacea in sifonier fiindca nu reusea sa-i incheie capsele, ii vine acum. Si e tare mandra sa poarte rochita in tandem cu surioara ei mai mare…

 

related posts

Author post

nutri 22 august 2016

view all post by