Tehnologie

  1. Exergame iDance2

Jocurile interactive de fitness, o tehnologie de ultima ora, castiga teren in lucrul cu copiii si adolescentii din intreaga lume datorita beneficiilor oferite, dar si popularitatii rapide castigate in randul celor mici.

E40J7648

Numite generic exergames – jocurile interactive de fitness combina exercitiile fizice cu jocurile video printr-o tehnologie care urmareste individual si in timp real progresul fizic, miscarea corpului, timpul de reactie ale fiecarui jucator in parte.

Exergame-urile asigura obisnuirea copiilor si adolescentilor cu activitati fizice intr-o forma captivanta si distractiva, oferindu-le experienta unei conditii fizice optime si libertatea progresului individual fara presiunea comparatiei cu alti copii.

Odata obisnuiti cu efortul fizic depus in sesiunile jocurilor interactive de fitness, ei devin interesati si de alte forme de exercitii fizice (joaca, alergatul, diferite sporturi si jocuri ale copilariei). In timp acest lucru va insemna adulti cu un stil de viata activ si o forma fizica sanatoasa care ii va ajuta sa realizeze orice isi propun in viata.

Pe langa beneficiile clasice ale activitatii fizice (dezvoltare coordonare, agilitate, viteza de reactie, echilibrul, rezistenta si forta inimii), exergame-urile obtin rezultate superioare prin interactivitatea programelor – un joc video prin care copiii si adolescentii trebuie sa faca anumite exercitii fizice pentru a obtine puncte si a trece la urmatorul nivel de dificultate (care presupune si o crestere graduala a efortului fizic depus).

Programele sportive iDance2 contribuie la dezvoltarea integrata si armonioasa a copiilor si adolescentilor – fizic, cognitiv si social – cu beneficii pe termen mediu si lung in vietile lor.

Studiile demonstreaza ca exergame-urile au impact direct asupra abilitatilor perceptive si verbale, capacitatilor de concentrare, de rezolvare a problemelor, de recunoastere a tiparelor, de schimbare a probelor, de testare a ipotezelor si estimarilor, dar si a rezultatelor scolare.

  1. Railyard Fitness Course

Traseele sportive Railyard sunt tot o tehnologie de ultima ora care imbina miscarile jocurilor copilariei cu stiinta exercitiilor fizice necesare bunei dezvoltari a copiilor si adolescentilor.

Traseele sportive sunt foarte captivante pentru copii pentru ca se desfasoara sub forma unor jocuri diversificate, antrenante si distractive.

Railyard Fitness Couse este compus dintr-o multitudine de piese care pot fi montate diferit pentru a deservi nevoile specifice varstei, conditiei si obiectivelor fizice ale fiecarei grupe de copii si adolescenti.

Traseul sportiv face parte din ceea ce specialistii numesc antrenament functional (functional trainning), fiind optiunea ideala pentru a reintegra in rutina copiilor si adolescentilor miscarile care se regaseau odinioara in jocurile copilariei (alergat, sarit, catarat samd). Desi astfel de miscari pot parea banale, ele au o importanta majora in dezvoltarea si bunastarea organismului copiilor. Iar traseele sportive imbina toate aceste miscari cu stiinta exercitiilor fizice specifice varstei copiilor, asigurand dezvoltarea fizica de care acestia au nevoie.

Railyard Fitness Course dezvolta forta, echilibrul, agilitatea, flexibilitatea, anduranta, arde calorii si imbunateste sanatatea cardiovasculara si postura.

Montajul traseelor sportive Railyard replica o gama larga de miscari si exercitii urmarind tiparele de joaca din viata reala pe care le practica copii si adolescentii (sarituri, catarari, miscari in fata/spate – stanga/dreapta, rostogoliri samd).

Traeele sportive asigura o dezvoltare echilibrata prin antrenarea tiparelor fortei, timpului de reactie, flexibilitatii intr-o modalitate atractiva pentru copii si eficienta pentru conditia lor fizica.