Intrebari frecvente

I. Fitness Copii

1. De ce au nevoie copiii de cursuri de fitness?

O minte sanatoasa intr-un corp sanatos. Exercitiile fizice sunt extrem de importante pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor: un organism sanatos, un metabolism functional, un sistem imunitar puternic.

Fitness-ul dezvolta capacitatea aeroba (capacitatea inimii, a plamanilor, a sangelui de a oferi oxigen muschilor in timpul unui efort), forta si rezistenta musculara, flexibilitatea, echilibrul si coordonarea. Afla mai multe despre abonamentele NutriFitness Kinds & Teens si programul grupelor de fitness si nutritie.

Sedentarismul este unul dintre cele mai mari pericole pentru copiii si adolescentii nostri. Intre timpul limitat al parintilor, programul scolar extrem de aglomerat al copiilor si tentatiile tehnologiei (televizor, tableta, console de gaming – divertisment static), miscarea fizica pierde teren din ce in ce mai mult, avand consecinte nocive asupra starii, dezvoltarii si sanatatii copiilor.

Un stil de viata activ dezvolta sistemul nervos, creste capacitatea de concentrare, ofera relaxare si recreere mintii, putere si rezistenta corpului. Astfel, fitness-ul pentru copii imbunateste si rezultatele scolare.

2. La ce varsta sunt utile cusurile de fitness?

Incepand cu varsta de 4 ani se recomanda inceperea cursurilor de fitness adecvate varstei si captivante pentru copii. Pe masura ce copiii cresc, exercitiile si instrumentele folosite se modifica pentru a corespunde nevoilor si gusturilor lor. Afla mai multe despre abonamentele NutriFitness KT si programul grupelor de fitness si nutritie.

In Centrul NutriFitness cursurile de fitness pentru copii au doua componente: 35 minunte de sport (exercitii pentru dezvoltarea fortei, vitezei, rezistentei, echilibrului si coordonarii) si 15 minute de joaca prin intermediul jocurilor copilariei (leapsa, 9 pietre – diferite forme/reguli in functie de nevoile si obiectivele copiilor).

Pentru siguranta copilului, acesta trebuie (obligatoriu) sa aiba echipament sportiv, inclusiv incaltaminte de schimb (adidasi cu talpa curata) pentru a intra in sala de sport. Centrul NutriFitness are vestiare separate pentru fete si baieti unde copiii se schimba inainte si dupa cursurile de fitness.

II. Nutritie Copii si Parinti

1. De ce au nevoie copiii de seminarii de nutritie?

Copiii si adolescentii nostri au personalitate si accepta cu greu reguli, cu atat mai putin pe acelea pe care nu le inteleg. Iar pe masura ce cresc isi dezvolta (fie ca vrem sau nu) obiceiuri care se vor pastra si la maturitate. Asa cum stim toti, este foarte greu sa renuntam la obiceiuri (chiar si noua, adultilor).

Fiecare copil si adolescent trebuie sa inteleaga rolul alimentatiei in felul in care se simte, cum functioneaza organismul sau, ce alimente ii fac bine si de ce, care sunt cele care ii afecteaza sanatatea si in ce fel.

De asemenea, in cazul copiilor care deja stiu sa citeasca, ii invatam cum sa citeasca o eticheta alimentara si cum sa aleaga acele produse benefice si sa le evite pe cele procesate si pline de chimicale nocive corpului lor.

2. La ce varsta sunt utile seminariile de nutritie?

Cursurile de educatie nutritionala sunt create special pe grupe de varsta: 4-6 ani, 7-10 ani si 11-15 ani.

Notiunile sunt predate prin metode didactice specifice varstei: jocul, expunerea, demonstratia.

De exemplu, copiii mici invata prin joaca despre alimente, folosindu-si simturile: miros, pipait, gust. Astfel ei inteleg si retin informatiile si vor fi mult mai deschisi la schimbari si vor accepta mai usor regulile parintilor in privinta alegerilor alimentare.

3. Creati si dieta personalizata cu meniuri zilnice pentru copii si adolescenti?

Da, Abonamentul KT Diet Program ofera: consultatie individuala initiala (masuratori clasice, anamneza, masurarea prin bioimpedanta a masei de grasime a corpului, indicele de masa corporala si necesarul caloric), jurnal alimentar (completat de parinti pentru identificarea obiceiurilor si preferintelor alimentare), meniuri zilnice (mic dejun, pranz, cina si gustari) diversificate si personalizate nevoilor copilului, dar si sfaturi utile in transformarea alimentatiei in sursa nutritiva si de energie pentru intreaga familie.

Apoi, lunar (daca se continua), se refac toate masuratorile si se analizeaza rezultatele pentru adaptarea in consecinta a meniurilor pentru urmatoarea luna in asa fel incat sa continuam imbunatatirea acestora.

Abonamentul KT Diet Program costa 350 lei/luna (in medie sunt necesare 3-4 luni pentru formarea noilor obiceiuri alimentare, dupa care se poate continua independent aplicand principiile si meniurile primite de la specialistul nutritionist).

Copiii si adolescentii care vin si la cursurile de fitness beneficiaza de pretul promotional de 300 lei/luna sau pot face Abonamentul KT Intensive care contine toate componentele (12 sedinte x cursuri fitness, 4 sedinte x seminarii nutritie copii, 1 sedinta x seminar nutritie parinti, analiza compozitiei corporale prin bioimpedanta si dieta personalizata cu meniuri zilnice) pentru doar 550 lei/luna (promotie valabila in lunile de vara 2016, pretul standard fiind 599 lei/luna).

Afla mai multe despre abonamentele NutriFitness KT si programul grupelor de fitness si nutritie.

4. Pot veni pentru consultatia individuala si daca copilul meu nu vine la NutriFitness?

Desigur, va asteptam impreuna cu copilul la consultatiile individuale (70 de lei). Pentru programari va rugam sunati la 0751.361.931 (L-V: 8.30 – 11.00 / 15.00 – 21.00).

Consultatia incepe cu masuratori clasice (greutate si inaltime), anamneza (bolile avute si stilul de alimentatie) si masurarea prin bioimpedanta a masei de grasime a corpului.

Apoi se calculeaza indicele de masa corporala si in ce percentila se afla copilul in graficul de crestere. In functie de valorile obtinute, se stabileste in ce grupa se incadreaza (subponderal, normo ponderal, supraponderal, obezitate).

Urmatorul pas este acela de a calcula numarul de calorii pe care ar trebui sa il consume copilul in functie de activitatea acestuia si obiectivele lui (de a slabi sau de a-si mari masa musculara).

La final se fac recomandari de alimentatie si sfaturi utile in schimbarea dietei si atingerea obiectivelor dorite.

5. Oferiti consultatie individuala si pentru adulti?

Desigur, consultatiile individuale pot fi realizate atat pentru copii cat si pentru adulti (70 lei). Pentru programari va rugam sunati la 0751.361.931 (L-V: 8.30 – 11.00 / 15.00 – 21.00).

Consultatia incepe cu masuratori clasice (greutate si inaltime), anamneza (bolile avute si stilul de alimentatie) si calcul indice de masa corporala (subponderal, normo ponderal, supraponderal, obezitate).

Apoi se trece la masurare prin bioimpedanta: masa corporala (greutatea), indicele si rata grasimii viscerale (grasimea de pe organe), procentul de hidratare din corp, procentul de grasime corporala, masa osoasa, masa musculara totala, indicele formei fizice, rata metabolismul bazal cat si varsta metabolica.

Urmatorul pas este calcularea necesarul caloric zilnic in functie de nivelul sau de activitate fizica si obiectivele fiecarui client (slabire, marire masa musculara samd). La final se fac recomandari de alimentatie si sfaturi utile in schimbarea dietei si atingerea obiectivelor dorite.

III. Abonamente si Preturi

1. Cat costa o sedinta de fitness sau nutritie pentru copii?

Pretul sedintei este de 28 de lei – fie ca este o sedinta de fitness, nutritie sau iDance (pret valabil pentru copiii de toate varstele) și de 35 lei ședință de fitness plus nutriție. Va rugam sa ne sunati la 0751.361.931 pentru a verifica daca mai sunt locuri disponibile in grupa de varsta adecvata si care este programul sedintelor pentru aceasta.

Afla mai multe despre abonamentele NutriFitness KT si programul grupelor.

2. Ce beneficii imi ofera abonamentele?

Abonamentele NutriFitness KT ofera reduceri de peste 40% la pretul sedintelor de fitness si nutritie, ofera gratuit seminarul de nutritie pentru parinti si analiza lunara a compozitiei corporale prin bioimpedanta, dar si un pret preferential pentru KT Diet Program de doar 300 lei/luna.

Abonamentul KT Basic ofera lunar: 8 x cursuri de fitness, 4 x seminarii de educatie nutritionala pentru copii, acces gratuit la seminariile de consiliere nutritionala pentru parinti, o lista cu sfaturi nutritionale si analiza compozitiei corporale prin bioimpedanta. Pretul standard este de 250 lei/luna.

Afla mai multe despre Abonamentele NutriFitness KT.

3. Cum platesc abonamentul?

Plata abonamentului se face in numerar la receptie in ziua inceperii acestuia (cel mai probabil la venirea pentru prima sedinta din abonament) cand se primeste si cardul individual de acces in sala.

Abonamentul este valabil timp de o luna si contine numarul de sedinte incluse in pachetul ales. Dupa terminarea lunii, se reinoieste abonamentul achitand taxa abonamentului dorit si se realimenteaza cardul individual de acces cu numarul de sedinte pentru acea luna.

In cazul in care copilul absenteaza deoarece este bolnav, poate recupera maxim 2 sedinte/luna in baza adeverintei de la medicul de familie din care sa reiasa acest lucru.

In zilele libere, declarate prin lege, centrul este inchis. Orele se vor recupera, copiii venind in alte grupe, sau, in functie de situatie, se prelungeste abonamentul cu sedinta neefectuata.

Afla mai multe despre abonamentele NutriFitness KT si programul grupelor.

IV. Petreceri Copii

1. Cand trebuie sa fac rezervarea pentru petrecerile copiilor?

Rezervarea se face cu minim 2 saptamani inaintea evenimentului si presupune achitarea unui avans de 100 de lei. Daca se renunta la petrecere cu minim 10 zile inaintea datei rezervate avansul se restituie integral.

Confirmarea finala a numarului de meniuri pentru copiii si cel al parintilor care vor participa la petrecere se face cu minim 2 zile lucratoare inainte de ziua petrecerii.

Va rugam sa ne sunati la 0751.361.931 cu cel putin 3 saptamani inaintea evenimentului pentru a veni sa vizitati Centrul NutriFitness, a stabili impreuna toate detaliile (inclusiv meniul – lucram cu Casa Vegetariana si restaurantul D’Aqua Dolce pentru a oferi copiilor optiuni sanatoase), pentru a va pune la dispozitie invitatiile si a face toate pregatirile necesare in timp util.

2. Pentru cati copii pot organiza petreceri la NutriFitness?

Petrecerile se organizeaza pentru minim 10 si maxim 25 de copii (4-15 ani). Durata petrecerii este de doua ore si jumatate. Copiii trebuie sa aiba incaltaminte sportiva de sala (curata pe talpa). Recomandam sa aiba si haine de schimb pentru a nu sta la masa festiva cu cele transpirate in timpul programului sportiv.

Petrecerile se organizeaza  sambata ( 12.30 – 15.00  / 16.00 – 18.30) si duminica (12.30 – 15.00 / 16.00 – 18.30).

3. Pot veni la petreceri si parintii copiilor invitati?

Desigur, exista un spatiu unde parintii copiilor invitati pot socializa, la solicitare putem comanda platouri si gustari special pentru ei. De asemenea, acestia ni se pot alatura pentru miscare relaxanta pe iDance2.

Parintii au acces in locatie cu botosei de unica folosinta. Copiii cu varsta de pana la 3 ani vor fi permanent supravegheati de insotitorii acestora.