Concept

NutriFitness Constanta este primul centru de sport si nutritie din Romania dedicat copiilor (4-15 ani) si adolescentilor (16+ ani). Sustinem dezvoltarea armonioasa a copiilor si adolescentilor promovand un stil de viata sanatos si activ prin fitness, educatie alimentara si consiliere nutritionala (copii si parinti).

Nevoia: mai toate problemele de sanatate cu care ne confruntam ca adulti au in componenta lor obiceiuri alimentare deficitare si lipsa activitatii fizice. La maturitate ne este mai greu sa ne schimbam obisnuintele, avand putin timp la dispozitie pentru a ne ocupa de sanatatea noastra. Statisticile ne arata ca acei adulti care au facut sport in copilarie au o probabilitate mult mai mare de a mentine un stil de viata activ si o sanatate mai buna la maturitate.

Misiunea NutriFitness: asiguram copiilor un inceput sanatos in viata si o dezvoltare armonioasa prin sport si nutritie. O minte sanatoasa intr-un corp sanatos. Formam obiceiuri sanatoase din copilarie, educam copiii cu privire la importanta activitatii fizice si alimentatiei hranitoare corpului lor, consiliem copiii si parintii in alegerea unei diete personalizate (adecvata nevoilor individuale) si sprijinim adoptarea unui stil de viata sanatos in familie.

Programele NutriFitness au fost realizate de o echipa de profesionisti compusa din specialisti in educatie fizica pentru copii, nutritie, design interior specializat si managementul de programe educationale pentru copii.

Dotari NutriFitness Constanta: spatiul de 160mp din Centrul Constantei a fost complet renovat (finalizat in aprilie 2016) pentru a corespunde nevoilor copiilor, avand dotari de ultima ora, unice in Romania. Centrul beneficiaza de zona de aerobic si viteza si zona de exercitii pentru dezvoltarea fortei musculare (spaliere, inele, franghii, panou escalada etc.). Imbinam educatia fizica traditionala cu sportul virtual folosind tehnologie de ultima ora: exergame-urile iDance2 si traseul sportiv RailYard Fitness Course. Centrul are vestiare (separate pentru fete si baieti) unde copiii se schimba inainte si dupa cursurile de fitness, dar si o sala special amenajata pentru seminariile de nutritie.

Educatia NutriFitness: folosim metode interactive si vizuale adecvate fiecarei grupe de varsta pentru a capta interesul copiilor atunci cand ii invatam cum functioneaza metabolismul lor, ce si de ce le este benefic sau nu, notiuni nutritive de baza (proteine, lipide, carbohidrati), rolul acesotora pentru corpul uman, ce contin diferite produse si bauturi pe care le consuma in mod frecvent, care este efectul acestora asupra starii lor, cum sa citeasca eticheta alimentara si multe alte elemente care contribuie la sanatatea si bunastarea copiilor si adolescentilor.

DSC_0934

Practica NutriFitness: sesiunile de sport dezvolta capacitatea aeroba (capacitatea inimii, a plamanilor, a sangelui de a oferi oxigen muschilor in timpul unui efort), forta si rezistenta musculara, flexibilitatea, postura, coordonarea, echilibrul. Seminariile de nutritie ii invata pe copii de ce si cum sa-si schimbe alimentatia pentru a se simti bine, a avea energie si sanatate. Seminariile de nutritie pentru parinti ofera informatiile necesare alegerii unei alimentatii sanatoase pentru intreaga familie (ce sunt macro si micronutrientii, ce sunt si care este rolul proteinelor, carbohidratilor, grasimilor, vitaminelor si mineralelor, cum sa realizeze o alimentatie hranitoare si echilibrata).

Beneficiile NutriFitness: programele urmaresc o abordare integrata a dezvoltarii copiilor din punct de vedere fizic, cognitiv si social.

Fizic: dezvolta coordonarea, agilitatea, viteza de reactie, echilibrul, rezistenta, viteza si forta inimii.

Cognitiv: imbunatateste performanta scoalara prin dezvoltarea sistemului nervos, capacitatea de concentrare, de rezolvare a problemelor, recunoasterii tiparelor, abilitatea de a trece de la o sarcina la alta cu usurinta, capacitatea de a estima si perseverenta de a-si atinge obiectivele.

Social: creste increderea in sine a copiilor, ii invata sa relationeze cu cei din jur, le dezvolta capacitatea de a lucra in echipa si de a socializa intr-un mediu sanatos cu alti copii care au aceleasi preocupari si obiceiuri ca si ei.

Vino sa te convingi!