Calculator Indice Masa Corporala pentru copii

Calculator indice masa corporala copii
Introduceti urmatoarele informatii

Sexul

Varsta ani
Inaltimea
Greutatea
Rezultate
IMC (kg / metru patrat)
Percentila grafic de creștere
IMC ca multiplu al mediei IMC
Recalculare automata 

Percentila indica pozitia relativa a IMC-ului copilului printre copiii de aceelasi sex si varsta. Medicii interpreteaza graficele de crestere pentru a vedea dezvoltarea copilului in timp si ei pot determina in functie de mai multi factori nu doar IMC, daca respectivul copil are o problema cu greutatea.

Rezultat percentila:
– Subponderal = sub a 5-a percentila
Copilul dumneavoastra are o greutate mai mica decat normal avand in vedere varsta lui.
Copiii sunt in crestere. Ei au nevoie de o nutritie adecvata deoarece necesita multa energie. Exista mai multe motive pentru care copilul poate sa fie subponderal. Mergeti cu el la medicul de familie, la medicul nutritionist pentru o analiza detaliata. Este posibil sa manance prea putin.
Aveti grija de nutritia lui, sa manance zilnic sanatos, din toate cele 5 grupe de alimente: proteine, carbohidrati, legume, fructe, lactate, mai putine dulciuri si grasimi saturate. Nu uitati, sa faca macar 60 de minute zilnic ,miscare.

Rezultat percentila:
– Normoponderal = incadrarea intre a 5-a si 85-a percentila:
Copilul dumneavoastra are o greutate normala pentru varsta lui. Aveti grija de nutritia lui, sa manance in continuare sanatos, din toate cele 5 grupe de alimente: proteine, carbohidrati, legume, fructe, lactate, mai putine dulciuri si grasimi saturate. Nu uitati sa faca macar 60 de minute zilnic miscare. In acest fel va creste sanatos.

Rezultat percentila:
– Supraponderal = incadrarea intre a 85-a si a 95-percentila:
Copilul dumneavoastra are o greutate mai mare decat normal avand in vedere varsta lui. Este timpul sa luati masuri! In timp, poate sa aiba probleme de sanatate. Aveti grija de nutritia lui: trebuie sa manance mai multe legume, mai putine dulciuri, fara bauturi care au mult zahar, mai putine grasimi saturate si fara mancare gen fast food si snacks, chipsuri. Consultati un nutritionist pentru a vedea ce trebuie sa manance copilul dumneavoastra. Nu uitati, ca trebuie sa faca minim o ora pe zi miscare. Fiti un exemplu pentru el!

Rezultat percentila :
– Obez = incadrarea intr-o percentila mai mare sau egala cu 95:
Copilul dumneavoastra are o greutate mult mai mare decat normal, avand in vedere varsta lui. Este timpul sa luati masuri! In timp poate sa aiba probleme de sanatate. Aveti grija de nutritia lui: trebuie sa manance mai multe legume, mai putine dulciuri, fara bauturi care au mult zahar, mai putine grasimi saturate si fara mancare gen „fast food „, snacksuri, chipsuri. Consultati un nutritionist pentru a vedea ce trebuie sa manance copilul. Nu uitati, ca trebuie sa faca minim o ora pe zi miscare. Fiti un exemplu pentru el!

Calculator IMC adulti – Calculator indice de masa corporala  adulti

Indicele de masa corporala (IMC) este folosit pentru a estima, daca greutatea persoanei raportata la inaltimea ei reprezinta un pericol pentru starea sa de sanatate. IMC= masa (kg): hxh( m2).
Se calculeza pentru femei si barbati dar rezultatele nu sunt concludente in cazul persoanelor care au masa musculara foarte dezvoltata, in cazul femeilor insarcinate.

;
Calculator indice masa corporala adulti
Introduceti urmatoarele informatii
Sex masculin feminin
Greutate
Inaltime
Rezultate
Suprafata corpului m2
Greutatea exceptand grasimile kg = lbs
Greutatea corporala ideala kg = lbs
Index masa corporala kg/m2 =
Interpretarea rezultatelor
IMC < 18.5 subponderal
IMC 18.5 - 24.9 normoponderal
IMC 25 - 29.9 supraponderal
IMC 30 sau mai mult obezitate
...

Explicatii valori Indice de masa corporala (IMC)
– Subponderal = IMC <18,5:
Aveti o greutate prea mica raportata la inaltimea dumneavoastra. Consultati un nutritionist pentru sfaturi de nutritie. De asemenea, ar trebui sa va dezvoltati masa musculara prin exercitii specifice.
Aveti grija de nutritia dumneavoastra, sa mancati zilnic sanatos, din toate cele 5 grupe de alimente: proteine, carbohidrati, legume, fructe, lactate, mai putine dulciuri si grasimi saturate. Nu uitati, sa faceti macar 60 de minute zilnic miscare.

– Normoponderal = IMC 18,5-24,9:
Aveti o greutate normala raportata la inaltimea dumneavoastra. Aveti grija de nutritia dumneavoastra sa mancati zilnic sanatos, din toate cele 5 grupe de alimente: proteine, carbohidrati, legume, fructe, lactate, mai putine dulciuri si grasimi saturate. Nu uitati sa faceti macar 60 de minute miscare zilnic.

– Supraponderal = IMC 25-29,9:
Aveti o greutate mai mare decat normal avand in vedere varsta si inaltimea dumneavoastra. Este timpul sa luati masuri! In timp puteti avea probleme de sanatate. Aveti grija de nutritia dumneavoastra: trebuie sa mancati mai multe legume, mai putine dulciuri, fara bauturi ,care au mult zahar, mai putine grasimi saturate si fara mancare gen „fast food” , snacksuri, chipsuri. Consultati un nutritionist pentru a vedea ce trebuie sa mancati. Nu uitati, ca trebuie sa faceti minim o ora pe zi miscare.

– Obez = IMC peste 30:
Aveti o greutate mult mai mare decat normal, avand in vedere varsta si inaltimea dumneavoastra. Este timpul sa luati masuri! In timp puteti avea probleme de sanatate grave. Aveti grija de nutritia dumneavoastra : trebuie sa mancati mai multe legume, mai putine dulciuri, fara bauturi care au mult zahar, mai putine grasimi saturate si fara mancare gen „fast food „, snacksuri, chipsuri. Consultati un nutritionist pentru a vedea ce trebuie sa mancati. Nu uitati ca trebuie sa faceti minim o ora pe zi miscare.